کد خبر : 2567
تاریخ انتشار : دوشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۱

دستورالعمل زمان‌بندی ارائه خدمات در حوزه‌های تخصصی پزشکی قانونی ابلاغ شد

دستورالعمل زمان‌بندی ارائه خدمات در حوزه‌های تخصصی پزشکی قانونی ابلاغ شد

به گزارش ویدانیوز؛ بر اساس اعلام سازمان پزشکی قانونی کشور، خدمات تخصصی سازمان در بخش‌های تخصصی معاینات بالینی، تشریح، کمیسیون و آزمایشگاه به مراجعین محترم ارائه می‌شود که همواره تلاش شده ارائه خدمات با سرعت، دقت و صحت لازم صورت گیرد.زمان پاسخ‌دهی در پرونده‌های کمیسیون‌های تخصصی ۲۲ تا ۳۵ روز است. کمیسیون‌ها از مهم‌ترین بخش‌های


به گزارش ویدانیوز؛

بر اساس اعلام سازمان پزشکی قانونی کشور، خدمات تخصصی سازمان در بخش‌های تخصصی معاینات بالینی، تشریح، کمیسیون و آزمایشگاه به مراجعین محترم ارائه می‌شود که همواره تلاش شده ارائه خدمات با سرعت، دقت و صحت لازم صورت گیرد.زمان پاسخ‌دهی در پرونده‌های کمیسیون‌های تخصصی ۲۲ تا ۳۵ روز است.

کمیسیون‌ها از مهم‌ترین بخش‌های سازمان پزشکی قانونی است که پرونده‌های ارجاعی به آن در چهار بخش قصور پزشکی، روان پزشکی، معاینات و تعیین علت فوت مورد بررسی قرار می‌گیرد و بخش عمده‌ای از این پرونده‌ها شامل موارد قصور پزشکی است که به منظور بررسی نحوه عملکرد کادر درمان و به دنبال شکایت بیماران به کمیسیون ارجاع می‌شود.

در کمیسیون‌های پزشکی قانونی سالانه بیش از ۳۳ هزار پرونده بررسی و در خصوص آن اعلام نظر می‌شود. با شیوه‌های به کار گرفته شده در کمیسیون‌ها طی سال‌های اخیر و استفاده از روش‌هایی همچون برگزاری ویدئوکنفرانسی جلسات علاوه بر تکریم ارباب رجوع، سرعت رسیدگی به پرونده‌ها نیز بیشتر شده است.

بر اساس دستورالعمل ابلاغی، زمان‌بندی پاسخ‌دهی در پرونده‌های کمیسیون‌ها به شرح زیر است:

فرایند انجام کمیسیون قصور پزشکی نوبت اول: حداکثر زمان ۳۵ روز کاری

فرایند انجام کمیسیون قصور پزشکی نوبت دوم و بعد از آن: حداکثر زمان ۳۲ روز کاری

فرایند انجام کمیسیون روان‌پزشکی نوبت اول: حداکثر زمان ۳۲ روز کاری

 فرایند انجام کمیسیون روان‌پزشکی نوبت دوم و بعد از آن: حداکثر زمان ۲۸ روز کاری

فرایند انجام کمیسیون تعیین علت فوت نوبت اول: حداکثر زمان ۲۹ روز کاری

 فرایند انجام کمیسیون تعیین علت فوت نوبت دوم و بعد از آن: حداکثر ۲۲ روز کاری

فرایند انجام کمیسیون معاینات بالینی نوبت اول: حداکثر زمان ۲۶ روز کاری

 فرایند انجام کمیسیون معاینات بالینی نوبت دوم و بعد از آن: حداکثر زمان ۲۲ روز کاری

پرونده‌های حوزه آزمایشگاه حداکثر ۳۰ روزه پاسخ داده می‌شود

آزمایشگاه‌ها از دیگر بخش‌های تخصصی سازمان در کشف حقیقت است که در سال هزاران پرونده در آن بررسی و در خصوص آن‌ها اعلام نظر می‌شود و شامل بخش‌های سم‌شناسی قانونی، آسیب‌شناسی قانونی، سرولوژی و ژنتیک قانونی است.

این بخش از سازمان با بهره‌گیری از کارشناسان کارآزموده و تجهیزات با فناوری روز به مراجعین ارائه خدمت می‌کند و طی سالیان اخیر جهش بزرگی در حوزه گسترش آزمایشگاه‌ها، تجهیز آن‌ها به دستگاه‌های روز دنیا و جذب و آموزش کارشناسان زبده صورت گرفته است. همچنین از دو سال گذشته ساخت و بومی‌سازی تجهیزات و دستگاه‌های آزمایشگاهی مورد توجه مرکز تحقیقات پزشکی قانونی قرار گرفته و طی این مدت نخبگان جوان این سازمان موفق به تولید کیت ژنتیک و دستگاه‌هایی همچون هموژنایزر و اتوسمپلر شده‌اند.

در حال حاضر ۳۱ آزمایشگاه پزشکی قانونی در مراکز استان‌ها انجام خدمات تخصصی این بخش را برعهده دارند.

اما بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغی و به منظور پاسخ‌دهی هر چه سریع­تر به مراجعین، زمان‌بندی جدید پاسخ به پرونده‌های بخش آزمایشگاه به شرح زیر است:

 حداکثر زمان صدور نظریه کارشناسی در پرونده‌های آسیب‌شناسی، از دریافت درخواست آزمایش تا صدور نتیجه نهایی ۳۰ روز کاری

 حداکثر زمان صدور نظریه کارشناسی در پرونده‌های سم‌شناسی، از دریافت درخواست آزمایش تا صدور نتیجه نهایی ۳۰ روز کاری

حداکثر زمان صدور نظریه کارشناسی در پرونده‌های ژنتیک، از دریافت درخواست آزمایش تا صدور نتیجه نهایی ۳۰ روز کاری

 حداکثر زمان صدور نظریه کارشناسی در پرونده‌های سرولوژی، از دریافت درخواست آزمایش تا صدور نتیجه نهایی ۱۵ روز کاری

حداکثر زمان صدور نظریه کارشناسی در پرونده‌های بررسی سوء مصرف الکل و مواد روان‌گردان تا صدور نتیجه نهایی ۱۳ روز کاری

گفتنی است در صورت عدم وجود آزمایشگاه فعال در هر یک از استان‌ها و ارسال نمونه به آزمایشگاه استان‌های معین، مدت زمان صدور نظریه کارشناسی از دریافت درخواست آزمایش تا صدور نتیجه نهایی ۱۵ روز کاری افزایش می‌یابد.

حداکثر زمان پاسخ‌دهی در حوزه تشریح ۶۳ روز کاری است

در حوزه تشریح سازمان، به عنوان یکی از حوزه‌های تخصصی و بسیار مهم سازمان پزشکی قانونی، به طور متوسط سالانه بیش از ۷۴ هزار پرونده مورد بررسی قرار می‌گیرد که حدود سه تا پنج درصد از کل خدمات سازمان را شامل می‌شود.

اجساد ارجاعی به تالار‌های تشریح پزشکی قانونی گاه با معاینه ظاهری و یا صرفا کالبدگشایی تعیین علت می‌شوند، اما در مواقعی برای شناسایی و تعیین علت فوت، نیاز به نمونه‌برداری و بررسی نتایج آزمایشگاهی، تکمیل مدارک و انجام بررسی‌های تکمیلی است که در این ص

ورت طول زمان پاسخ‌دهی طولانی‌تر خواهد بود.

بر اساس این گزارش صدور نظریه کارشناسی در حوزه تشریح در مواردی که تعیین علت فوت در هنگام صدور جواز دفن بدون نیاز به آزمایش و مدارک تکمیلی امکان‌پذیر باشد، حداکثر مهلت صدور نظریه از زمان دریافت نامه چهار روز کاری می‌باشد.

اما در مواقعی تعیین علت فوت منوط به بررسی نتایج آزمایشات، اخذ و بررسیپرونده بالینی و سایر مدارک تکمیلی و انجام بررسی‌های دقیق‌تر است؛ در این موارد در صورتی که مکان سالن تشریح و آزمایشگاه در یک شهر باشد مدت زمان پاسخ‌دهی حداکثر ۵۲ روز کاری خواهد بود.

اما گاهی علاوه بر این‌که تعیین علت فوت منوط به بررسی نتایج آزمایش و مدارک تکمیلی است، مکان سالن تشریح و آزمایشگاه نیز در یک شهر قرار ندارد که همین موضوع زمان پاسخ‌دهی را طولانی‌تر می‌کند. در این پرونده‌ها حداکثر زمان پاسخ‌دهی ۶۳ روز کاری خواهد بود.



منبع خبر

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.