کد خبر : 1873
تاریخ انتشار : شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۶

مجید امامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور:

نامگذاری روزهایی به نام محصولات کشاورزی در دستور کار است

نامگذاری روزهایی به نام محصولات کشاورزی در دستور کار است
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: نامگذاری پنج روز به نام محصولات کشاورزی راهبردی کشور در تقویم رسمی در دستور کار قرار دارد.

به گزارش ویدانیوز، سید مجید امامی در مسجد جامع مصلی المهدی (عج) افزود: یکی از سیاست‌هایی که دنبال می‌کنیم نامگذاری روزهایی در تقوم رسمی کشور به عنوان پنج محصول راهبردی کشاورزی است که نمادی از فرهنگ تولید و فرهنگ بومی مردمان ایران زمین است.

وی گفت: یکی از این پنج محصول راهبردی بدون شک زعفران است و در خراسان جنوبی نیز در فصل برداشت محصولات راهبردی و شاخص منطقه جشنواره‌های مختلفی برگزار می‌شود که البته در زمینه فرهنگ‌سازی و معرفی، جای کار بیشتری وجود دارد..

دبیر شورای فرهنگ عمومی بیان کرد: روز ملی زعفران به عنوان یک ظرفیت هویتی به‌زودی در تقویم ملی ثبت می‌شود و این نامگذاری فرصتی برای ارتقای نشاط اجتماعی و عدالت فرهنگی است.

وی همچنین به مسائل فرهنگی و اجتماعی کشور اشاره کرد و گفت: ما بعد از ۱۵۰ سال مواجهه نامتناسب با تمدن غرب که به ناحق خودش را عالم‌گیر کرد و به هر دلیلی به اعتبار بالایی رسید باید به دنبال تحقق و ترویج تمدن اسلامی باشیم.

امامی با بیان اینکه آرمان انقلاب اسلامی شامل ۲ بخش آزادی و استقلال است و انقلاب بر این اساس شکل گرفته، افزود: بنیان خانواده در دل تمدن غرب جایگاه اصلی ندارد اما یکی از وجوه اصلی انقلاب اسلامی، بنیان خانواده و خانواده‌گرایی است.

وی با اشاره به اینکه بنیان عبودیت الهی در بنیان خانواده تداعی و تداوم پیدا می‌کند، گفت: عامل اصلی حفظ بنیان خانواده نیز حیا، عفاف و حجاب است و اگر حیا را از جامعه بگیریم، دچار آسیب‌های زیادی خواهیم شد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران وظیفه دارد به حوزه عفاف، حیا و نمادهای عفاف که حجاب است، بیش از گذشته بپردازد و این به خاطر لجبازی کور نیست بلکه به خاطر مقابله با بنیان ضد خانواده یعنی تمدن غربی است.

وی با بیان اینکه دشمنان به دنبال نابودی بنیان خانواده هستند گفت: بر همین اساس سیاست‌های خانواده باید به سمت سیاست‌های عفاف و حجاب حرکت کند اما در این زمینه کم‌کاری، عقب ماندگی‌ و رهاسازی داشتیم و متاسفانه نتوانسته‌ایم در نظام تربیتی کشور به خوبی و نیکی گرایش و علاقه به حجاب را راه بیندازیم.

امامی افزود: سیاست نظام جمهوری اسلامی ایران این است که مسیر را با رعایت قانون، ملاحظه، مدیریت و احترام به فرهنگ عمومی و حقوق فرهنگی شهروندان دنبال کند و فعالیت‌های مختلفی در این حوزه انجام شده است.

وی با تاکید بر ضرورت جهاد تبیین در حوزه فرهنگ گفت: باید در این خصوص میدان فرهنگ‌سازی و اقناع افکار عمومی جدی گرفته شود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی افزود: مسئولان و نخبگان استان در شورای فرهنگ عمومی و دستگاه‌های اجرایی باید پاسخگو باشند، باید با هم‌افزایی و کنار گذاشتن موازی‌کاری، پاسخگو و نه مطالبه‌گر باشیم.

وی تصریح کرد: درست است که منابع محدود و نامتوازن است اما همه بدانیم که مسئول هستیم و درخصوص مساله حجاب حتما خانواده، مسجد و محله ایرانی می‌‍‌تواند تبیین و فرهنگ‌سازی کند.

امامی گفت: همه ما باید در یک سنگر به داد خانواده ایرانی برسیم و در این زمینه رسالت‌مان سنگین است لذا یکی از سیاست‌های جدی ما در زمینه زیست‌بوم فرهنگی، توجه به عدالت فرهنگی و تمرکز زدایی فرهنگی است.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: حوزه تمدنی و فرهنگی بزرگی را در خراسان جنوبی شاهد هستیم که بین سیستان و خراسان بزرگ قرار داشته و از هر دو ظرفیت‌ بهره‌مند بوده است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور افزود: این خطه بخش مهمی از حوزه فرهنگی خراسان بزرگ بوده و به تدین و عشق مردم به اهل بیت (ع)، هنر و موسیقی برمی‌گردد که باید همه اینها در کنار هم دیده شود و قبل از اینکه منابع ما کمتر یا بیشتر برسد، خودمان هستیم که با باورمندی و اعتماد به نفس می‌توانیم توسعه و پیشرفت را در جمهوری اسلامی ایران رقم بزنیم.

وی تصریح کرد: آغاز پیشرفت در هر استان از جمله خراسان جنوبی زمانی است که اعتماد به نفس و هویت فرهنگی آن احیا شود همانگونه که مقام معظم رهبری در بیانات ابتدای سال جدید بر مساله اعتماد به نفس و امید تاکید کردند.

امامی گفت: حتی اگر به دلایل خارج از اراده ما از جمله خشکسالی، تحریم‌ها و شرایط اقلیمی نتوانیم برخی مشکلات را حل کنیم اما قطعا ۵۰ درصد مشکلات کشور با اعتماد به نفس، اراده و تلاش جهادی قابل حل است.

وی اضافه کرد: باید تعبیر محرومیت و عقب‌ماندگی از روی خراسان جنوبی برداشته شود و از مرکز نمایندگان و مسئولان از حق استان دفاع کنند اما حق خراسان جنوبی در همین منطقه است و نباید به این تعبیر که ما محروم یا عقب‌مانده هستیم به سمت استیفای حقوق حرکت کنیم چرا که این موضوع تاثیر روانی بر مردم و مسئولان می‌گذارد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی با اشاره به ظرفیت‌های مختلف خراسان جنوبی از جمله معماری و آثار تاریخی، محصولات راهبردی کشاورزی و معادن گفت: خراسان جنوبی نه تنها استان محرومی نیست بلکه عمق فرهنگ تاریخی دارد؛ محروم آن مدیر و مسئولی است که نتوانسته‌ از این ظرفیت‌های غنی به نفع آینده و مردم استان استفاده کند.

وی اظهار داشت: محروم، مسئولانی هستند که نتوانستند بین این ظرفیت‌های بالقوه و نیازهای استان رابطه برقرار کنند و همه مردم و مسئولان باید در این زمینه تلاش مضاعف داشته باشند.

 

منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.