چرا فرونشست زمین ایجاد میشود؟

به گزارش ویدانیوز، در ادامه به برسی دلایل اصلی ایجاد فرونشست زمین پرداختهایم:
برداشت بیرویه آب زیرزمینی: یکی از رایجترین دلایل فرونشست زمین، برداشت بیش از حد آب از سفرههای زیرزمینی است. وقتی آب زیادی از زمین برداشت میشود، فضای خالی که توسط آب اشغال شده بود، خالی میماند و سب فشار آوردن خاکها به سمت پایین و تنزل سطح زمین میشود.
استخراج معادن: فعالیتهای معدنکاری، از جمله استخراج زغال سنگ و سایر مواد معدنی، میتواند باعث ایجاد حفرهها و غارهای زیرزمینی شود که در نتیجه فرونشست زمین را به دنبال دارد.
فشار ناشی از ساختوساز: ساختوسازهای سنگین بر روی زمینهایی که به طور کافی محکم نیستند ممکن است باعث فشار بیش از حد بر خاک و در نهایت فرونشست آن شوند.
تغییرات زمینشناسی و زلزلهها: تغییرات طبیعی در ساختار زمینشناسی یا وقوع زلزلهها میتواند باعث تغییر در تراز زمین و فرونشست سطح آن شود.
فرسایش خاک: فرسایش مداوم خاک، خصوصا در مناطقی که دارای خاکهای رسی هستند، ممکن است در نهایت منجر به فرونشست زمین شود.
فعالیتهای کشاورزی: بعضی از شیوههای کشاورزی، مانند زراعت بدون مدیریت منابع آب، میتواند به خشک شدن خاک منجر شود و در نهایت فشار ناشی از خاک خشک سب فرونشست شود.
این پدیده میتواند خسارات جدی به زیرساختهای شهری، راهها، پلها و ساختمانها وارد کند و حتی موجب بحرانهای زیستمحیطی شود. راهکارهای مقابله با فرونشست شامل مدیریت بهتر منابع آب زیرزمینی، طراحی مناسبتر ساختمانها و زیرساختها و کنترل فعالیتهای معدنکاری است.
نویسنده: محمود عزیزی
برچسب ها :mahmood azizi ، mahmood azizi journalist ، mahmoodazizi ، محمود عزیزی ، محمود عزیزی البرز ، محمود عزیزی خبرنگار ، محمود عزیزی خبرنگار و طراح ، محمود عزیزی روشنای راه ، محمود عزیزی طراح ، محمود عزیزی کرج ، محمود عزیزی مدیر مسئول ، محمود عزیزی مدیرمسئول
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0